Korteknie Stuhlmacher
Architecten


Buitenhuis Goeree-Overflakkee
Country house Goeree-Overflakkee


december 2012, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

october 2013, photograph Luuk Kramer

december 2012, photograph Luuk Kramer

december 2012, photograph Luuk Kramer

living room, december 2012, photograph Luuk Kramer

living room, december 2012, photograph Luuk Kramer

office/ sewing room, december 2012, photograph Luuk Kramer

december 2012, photograph Luuk Kramer

december 2012, photograph Luuk Kramer

living room, october 2013, photograph Luuk Kramer

living room, october 2013, photograph Luuk Kramer

living room, october 2013, photograph Luuk Kramer

kitchen and dining room, october 2013, photograph Luuk Kramer

dining room, october 2013, photograph Luuk Kramer

dining room, october 2013, photograph Luuk Kramer

view into living room, october 2013, photograph Luuk Kramer

view from the first floor, december 2012, photograph Luuk Kramer

study model

study model

sketch design, sections

sketch design, plans

Locatie: Goedereede 
Opdrachtgever: familie R 
Constructeur: Pieters Bouwtechniek, Jaap Dijks 
Installatieadvies: Adviesbureau vd Weele 
Aannemer: Christian Dörschug 
Ontwerp: 2010/ 2011 
Uitvoering: 2012 

De ruime kavel is omgeven door de verschillende landschapstypes die kenmerkend zijn voor de overgang van het historische culturlandschap van Zeeland en de kust. Vanaf het huis kijkt men over velden en weilanden en ziet aan de andere kant de duinen op de achtergrond. Familie R wil hier een buitenhuis laten bouwen, voor henzelf, hun vele kinderen en hun gasten. 

Bij het ontwerp is gezocht naar een ruimtelijke configuratie die past bij het landschap en de traditionele, landelijke bebouwing in de omgeving. De toegepaste kleuren, materialen en vormen komen veelvuldig in de omgeving voor.  Zoals een traditionele hoeve is ook de nieuwe woning een ensemble van verschillende volumes. Het bestaat uit een eenlaags, relatief smal gebouw, het ‘voorhuis’, dat door zijn positie en vorm refereert aan de kleine, landelijke woonhuizen die veelal parallel aan de weg werden gebouwd. Het grotere ‘achterhuis’ verwijst naar de veel grotere stallen of schuren uit de omgeving. Door zijn positie achter op het erf treedt het ‘achterhuis’ visueel op de achtergrond en past daarmee goed bij de kleinschaligheid van de bebouwing in de buurt. 

Site: Goedereede 
Client: family R 
Structural Engineer: Pieters Bouwtechniek Utrecht, Haap Dijks 
Advisor Installations: Adviesbureau vd Weele 
Contractor: Christian Dörschug 
Design: 2010/ 2011 
Realisation: 2012 

The spacious building site is surrounded by various types of landscape. Looking east one overlooks meadows and fields. Towards the other side there are windswept trees and dunes. Here family R wants to build a house for themselves and their numerous children and guests.

The chosen configuration and design refers to local building traditions and typologies. Just like a traditional farmhouse the house consists of several elements, a narrow 'house' close to the street and a much larger 'barn' behind it. Both volumes are internally connected and offer a rich variety of spaces, scales and views.