Korteknie Stuhlmacher
Architecten


Paviljoen Kobus
Pavilion Kobus


Locatie: Den Haag, Trekvliet
 
Opdrachtgever: Stichting Coöperatief Eigenwijzer 
Constructeur: 
Aannemer: 
Ontwerp:
 
Uitvoering: 2014
 
Fotografie: Luuk Kramer
 

Paviljoen Kobus is een tijdelijk paviljoen in de Haagse wijk Laak. Gelegen aan de Trekvliet vormt het restaurant en lunchroom een ontmoetingsplek voor de wijk. Daarnaast wordt het paviljoen gebruikt als leer- en werkplek voor gastvrouwen van Coöperatief Eigenwijzer en voor jongeren die begeleid worden door het Esloocollege.

 

Gekookt wordt met groenten en kruiden die op het dak van het paviljoen verbouwd worden. Aangezien het gebouw volledig demontabel is zijn alle onderdelen herbruikbaar, van de losse stoeptegels op de vloer tot de houten dak- en gevelelementen van het exterieur.

Site: Den Haag, Trekvliet
 
Client: Stichting Coöperatief Eigenwijzer
 
Structural engineer: 
Contractor: 
Design: 
Realisation: 2014
 
Photography: Luuk Kramer
 

Kobus is a temporary pavilion in Laak in the Hague. Situated along the Trekvliet it functions as a neighbourhood restaurant and lunchroom. It is also in use as learning and working place for woman from Coöperatief Eigenwijzer and youths from a nearby college.

 

Herbs and vegetables for the restaurant are cultivated on the pavilion's roof. Due to its temporary function, the pavilion has been designed to be taken apart after five years, so all building parts can be reused elsewhere.